Składniki:
- 5 filetów z piersi indyka,
- 5 plastrów boczku,
- 5 kawałków lub plastrów sera,
- sól, pieprz do smaku,
Rozbić kotelty z indyka, następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku (należy pamiętać, że boczek sam w sobie jest słony, więc nie przesadzić z solą). Kotlety układać po kolei na plasterkach boczku, położyć kawałek żółtego sera i zwinąć w roladę. Roladki spiąć za pomocą wykałaczek, ułożyć na grillu elektrycznym (oczywiście można też grillowac w ogródku), obracać co kilka minut aż będą chrupiące z obu stron, pod koniec można wyjąć wykałaczki i jeszcze chwile trzymać na grillu.
Smacznego, Kasia ;)
Fajniutkie, ja uwielbiam jeszcze do tego śliwki albo morele suszone ;)
OdpowiedzUsuńbardzooo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobne i wiem jakie są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńno, takie jedzonko to ja lubię:)
OdpowiedzUsuńA może jeśli indyk, to takie prawdziwy, biegający? Zapraszam do nas, a potem do powyższego przepisu :)
OdpowiedzUsuńhttp://indykizagrodowe.pl/Start/index.php
https://www.facebook.com/ekologicznydrob
Pozdrawiam, miłego gotowania :)