Składniki :
- 200g wiórków kokosowych,
- 3 łyżki cukru pudru,
- 100ml śmietany kremówki,
- 60g masła,
- 100g czekolady (lub więcej).
- 3 łyżki cukru pudru,
- 100ml śmietany kremówki,
- 60g masła,
- 100g czekolady (lub więcej).
Wiórki kokosowe wsypać do miski, dodać cukier puder i wymieszać. Śmietanę kremówkę i masło umieścić w garnku, podgrzewać do momentu aż mało się rozpuści, wylać na wiórki i wymieszać. Z powstałej masy uformować małe kulki (masę można włożyć na kilka minut do lodówki, aby łatwiej się formowało kulki). Kulki kokosowe układać na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić w lodówce 1-2h. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Każdą kulkę po kolei zanurzać w czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia, włożyć do lodówki by czekolada stwardniała.
Smacznego, Kasia ; )
Lubię różnego rodzaju czekoladki, a te z kokosem są na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńBounty w wersji mini :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis-zapisuję:-)
OdpowiedzUsuńSą pyszne, polecam ;)
UsuńO ludzie ludze chyba to zrobię :) Mój mąż uwielbia kokos, zrobię to koniecznie :)
OdpowiedzUsuńA później poproszę o opinię;) Pozdrawiam
UsuńAż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńSuper przepis, na pewno są wyśmienite;)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, na pewno są wyśmienite;)
OdpowiedzUsuńO kurcze, ale super :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kokosowe kuli z czekoladą,wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńAle bym sobie zjadł takie
OdpowiedzUsuńKasia szalejesz!!!
OdpowiedzUsuńWygląda super, też sobie takie ukulam :)
OdpowiedzUsuń