poniedziałek, 17 czerwca 2013

Grillowane kotlety z indyka w boczku

 Roladki z indyka otulone chrupiącym boczkiem i roztopionym żółtym serem w środku są ciekawym pomysłem na obiad, a do tego są proste w przygotowaniu.

 Składniki:


- 5 filetów z piersi indyka,
- 5 plastrów boczku,
- 5 kawałków lub plastrów sera,
- sól, pieprz do smaku,

Rozbić kotelty z indyka, następnie  przyprawić solą i pieprzem do smaku (należy pamiętać, że boczek sam w sobie jest słony, więc nie przesadzić z solą). Kotlety układać po kolei na plasterkach boczku, położyć kawałek żółtego sera i zwinąć w roladę. Roladki spiąć za pomocą wykałaczek, ułożyć na grillu elektrycznym (oczywiście można też grillowac w ogródku), obracać co kilka minut aż będą chrupiące z obu stron, pod koniec można wyjąć wykałaczki i jeszcze chwile trzymać na grillu. 

Smacznego, Kasia  ;)

5 komentarzy:

  1. Fajniutkie, ja uwielbiam jeszcze do tego śliwki albo morele suszone ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzooo apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś podobne i wiem jakie są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. no, takie jedzonko to ja lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  5. A może jeśli indyk, to takie prawdziwy, biegający? Zapraszam do nas, a potem do powyższego przepisu :)

    http://indykizagrodowe.pl/Start/index.php

    https://www.facebook.com/ekologicznydrob

    Pozdrawiam, miłego gotowania :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)