Składniki:
- 500g piersi z indyka,- musztarda (1/2 słoika),
- miód (5 łyżek),
+ jeśli musztarda nie jest zbyt ostra, można jeszcze użyć soli i pieprzu
Pierś z indyka pokroić na kotlety, jeśli są grube, rozbć tłuczkiem. Umyć i osuszyć (można przyprawić). W miseczce wymieszać musztardę z miodem, przelać do naczynia żaroodpornego. Kotlety po kolei obtaczać w sosie musztardowo-miodowym, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC. Piec przez 25-30 minut.
Smacznego, Kasia ; )
Też dziś zrobiłam w ten sposób pierś, tyle że kurzą. Przepis ok dla fanów słodkich mięs i wielbicieli miodu:)
OdpowiedzUsuńczyli coś dla mnie :)
Usuńwitam, ciekawy przepis wlasnie probuje...
OdpowiedzUsuń