czwartek, 21 marca 2013

Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

Przepis na pierś z indka w musztardzie i miodzie jest bardzo prosty, a miód dodaje im słodkiego smaku.

Składniki:

- 500g piersi z  indyka,
- musztarda (1/2 słoika),
- miód (5 łyżek),
+ jeśli musztarda nie jest zbyt ostra, można jeszcze użyć soli i pieprzu

Pierś z indyka pokroić na kotlety, jeśli są grube, rozbć tłuczkiem. Umyć i osuszyć (można przyprawić). W miseczce wymieszać musztardę z miodem, przelać do naczynia żaroodpornego. Kotlety po kolei obtaczać w sosie musztardowo-miodowym, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC. Piec przez 25-30 minut.


Smacznego, Kasia ; )

3 komentarze:

  1. Też dziś zrobiłam w ten sposób pierś, tyle że kurzą. Przepis ok dla fanów słodkich mięs i wielbicieli miodu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. witam, ciekawy przepis wlasnie probuje...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)