sobota, 9 marca 2013

Koktajl krewetkowy

 Jest to chyba najprostsza wersja podania krewetek i najszybsza, bo można zrobić je w 5 minut. Smakują  doskonale jako przystawka lub danie główne(np. z chińskim makaronem).

Skladniki:

- 250g mrożonych krewetek tygrysich,
- 5 łyżek ketchupu,
- 5 łyżek salad cream (sos majonezowy do sałatek),
- mieszanka sałat (małe opakowanie),
-  masło (1 łyżka).


Krewetki rozmrozić, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła, smażyć krótko i od razu gdy się zaróżowią, zdjąć z ognia, ostudzić.
Sałatę umyć i odsączyć. ułożyć obficie na talerzu lub w salaterce. Przygotować sos z 5 łyżek ketchupu i 5 łyżek sosu do sałatek (można użyć majonezu). Wymieszać dokładnie. Sałatę polać sosem (ilośc sosu zleży od nas). Na wierzch ułożyć krewetki.


Kulinarny Dzień Kobiet
Smacznego, Kasia ; )



1 komentarz:

  1. sure looks and tastes like a Brewers Fayre restaurant in Bicester

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)