czwartek, 28 marca 2013

Makaronowe rurki nadziane mięsem mielonym

Makaron nadziany mięsem mielonym w sosie pomidorowym lubi chyba każdy, a do tego pokrojone pieczarki i wszystko zapieczone z żółtym serem. 

Składniki:

- makaron rurki (ok.15),
- mięso mielone (500g),
- sos pomidrowy,
- 1 cebula,
- pieczarki (400g),
- 150g startego żółtego sera,
- sól, pieprz do smaku,
 - przyprawa do mięsa mielonego
- olej do smażenia

Mięso mielone przyprawić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oleju. Dodać mięso i smażyć całość, tak długo aż mięso nie będzie surowe. Pieczarki umyć i pokroić. Mięso wymieszać z sosem pomidorowym. Odłożyć do przestudzenia. W tym czasie podsmażyć pieczarki na łyżce oleju. Nadziewać makaronowe rurki przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym. Wyłozyc pieczarki, zalaż resztą sosu z farszem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez 25-30 min. Posypać startym żółtym serem i włożyć do piekarnika na 10min (do momentu, aż ser się rozpuści).

Smacznego, Kasia ; )

2 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz :)