Składniki:
- 3 kotlety schabowe (przykładowa ilość),- 3 plasterki sera żółtego,
- bułka tarta, jajko,
- warzywa (marchewka, fasola szparagowa),
- sól, pieprz do smaku,
- olej do smażenia.
Kotlety umyć, można delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Na każdego kotleta ułożyć plaster sera i zwinąć. Maczać w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Warzywa gotować w osolonej wodzie przez ok. 8 min.
Smacznego, Kasia ; )
Bardzo ładnie się prezentują!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńSer jest dobry do wszystkiego. Sam smażony też jest świetny.
UsuńFaktycznie, ładnie się prezentują, ale... za dużo zielska, za mało sera na tych zdjęciach.
Więcej sera! Więcej sera!
(tłum skanduje)
Eee... edytować komentarzy nie można.
UsuńPrzecież nie musisz dawać tego "zielska".
UsuńMożesz je zrobić po swojemu :)
ja tam uwielbiam zielsko! a ser to ma dużo kalorii o ! :)
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobne, tylko bez panierki :) Pyszne są :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry przepis udały mi się za pierwszym Dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń