poniedziałek, 4 marca 2013

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę można wykorzystać jako dodatek do obiadu lub po prostu zjeść samą na kolację. Niby nic, a jakie dobre i proste. Chyba nie ma osoby, która by nie lubiła tak przygotowanej fasolki szparagowej.

Składniki:

- 400g fasolki szparagowej zielonej,
- 2-3 łyżki masła,
- 5 łyżek bułki tartej,
- sól

Fasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki z obu stron. W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Do wrzącej wody dodać fasolkę szparagową i gotować do miękkości. W tym czasie, kiedy fasolka się gotuję należy rozpuścić tłuszcz na patelni i dodać bułkę tartą, smażyć do momentu aż się zarumieni. Po ugotowaniu odcedzić fasolkę, polać przygotowną bułką tartą. 




Na koniec śmieszny stworek dla mojej córci, kiedy tylko go zobaczyła od razu mówiła: am, am. :)

Smacznego, Kasia : )

3 komentarze:

  1. piękne zdjęcia :) córcia na pewno wszamała wszystko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wariactwo z głodem na talerzu, piękny pomysł tylko porcja mała pewnie wystarczy tylko dla Julki i na koniec am, am…..am..

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)