Składniki:
- 4 filety z udek kurczaka,- 4 duże pieczarki,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia.
Pieczarki obrać i wydrążyć łyżeczką, delikatnie, żeby nie uszkodzić kapelusza. Filety z udek umyć i przyprawić do smaku. Do każdej pieczarki włożyć filet z udka, dokładnie obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średniej mocy kuchenki, na złoty kolor. Podawać z czym tylko macie ochotę.
*na zdjęciu z cukinią, pomidorkiem koktajlowym i pietruszką (zielsko musi być!)
Smacznego, Kasia ; )
Jaka ładna dekoracja:)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńpięknie przyozdobione :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ; )
UsuńWygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny,
pozdrawiam:)
http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com
Wyglądają smakowicie
OdpowiedzUsuńTej, a co zrobić z resztą pieczarek? Z tymi wydłubanymi środkami, co?
OdpowiedzUsuńZe śmietaną posmażyć?
Można użyć do zapiekanki :)
UsuńJa dalej nie wiem jak zmieścić tego fileta w pieczarce ;/
OdpowiedzUsuńno i wlasnie, co z tą reszta pieczarek? moze sos pieczarkowy?
Jak filety są za duże to trzeba przeciąć na pół i na pewno wszytsko się zmieści :)) Resztę pieczarek można użyć jak pisałam wyżej do zapiekanek, zrobić sos pieczarkowy lub podsmażyć same i zjeść :)
Usuń