sobota, 16 marca 2013

Filetowane udka z kurczaka w pieczarkach

Ciekawy sposób na filety z udek. Bardzo proste w przygotowaniu. Każdy chyba lubi kurczaka i z nim trochę eksperymentować. 


Składniki:

- 4 filety z udek kurczaka,
- 4 duże pieczarki,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia.

Pieczarki obrać i wydrążyć łyżeczką, delikatnie, żeby nie uszkodzić kapelusza. Filety z udek umyć i przyprawić do smaku. Do każdej pieczarki włożyć filet z udka, dokładnie obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średniej mocy kuchenki, na złoty kolor. Podawać z czym tylko macie ochotę. 


*na zdjęciu z cukinią, pomidorkiem koktajlowym i pietruszką (zielsko musi być!)

Smacznego, Kasia ; )

10 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie:)
    Dziękuję za odwiedziny,
    pozdrawiam:)
    http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  3. Tej, a co zrobić z resztą pieczarek? Z tymi wydłubanymi środkami, co?
    Ze śmietaną posmażyć?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja dalej nie wiem jak zmieścić tego fileta w pieczarce ;/

    no i wlasnie, co z tą reszta pieczarek? moze sos pieczarkowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak filety są za duże to trzeba przeciąć na pół i na pewno wszytsko się zmieści :)) Resztę pieczarek można użyć jak pisałam wyżej do zapiekanek, zrobić sos pieczarkowy lub podsmażyć same i zjeść :)

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz :)