Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 3 filety ryby (dowolny rodzaj ryby),
- 1 główka kapusty,
- 1 cebula,
- sól, pieprz do smaku,
- maggi do smaku,
- 2 łyżki masła,
- cukier do smaku,
- 1 cytryna,
- 1 jajko.
+ smażone plasterki ziemniaka (w przyprawie do ziemniaków)
Ciasto francuskie rozwinąć, a na nim położyć filet z ryby, przyprawić solą i pieprzem, kilkoma kroplami maggi i skropić sokiem z cytryny, przykryć kapustą i zawinąć w ciasto. I tak każdą rybę po kolei. Roztrzepać jajko i posmarować wierzch ciasta. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180st. C przez 25-30 min.
Tak ryby jeszcze nie robiłam, bardzo fajny pomysł, znalazłam wczoraj w lidlu ciasto w wersji light, więc może właśnie z rybką wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne danie, polecam ;)
UsuńŚwietny pomysł, muszę wypróbować. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń