Składniki :
- 1 szklanka mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 2 szklanki mąki,
- 3 jajka,
- pół słoika dżemu lub marmolady,
- 1/2 szklanki oleju lub miękkiego masła,
- 1 łyżeczka proszku pieczenia,
- 3 łyżki kakao,
- 1 łyżka cynamonu.
+
cukier puder do posypania
(listki mięty tylko do zdjęcia)
Wszystkie składniki dodawać po kolei i miksować mikserem. Do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę wylać do wysmarowanej tłuszczczem formy (25 x 40 cm). Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 st C i piec ok.35-40 min (do tzw.suchego patyczka). Posypać curem pudrem.
Wygląda jakby był miętowy a nie z cynamonem :D Ale ciekawie, nie znałam takiego połączenia :)
OdpowiedzUsuńjest naprawdę pyszny ;) polecam
Usuńz marmoladą jest bardzo wilgotne,też taki robię,pyszny
OdpowiedzUsuńzgadzam się jest wilgotne i przepyszne, a do tego szybkie w przygotowaniu ;)
UsuńHmm, ciekawe czy zawsze wychodzi ciekawe hmm
OdpowiedzUsuńmożna zrobic bez marmolady ?
OdpowiedzUsuńJa zawsze dodaje, ale można próbować ;) jak spróbujesz, to daj znać jak wyszedł ;)
Usuńmożna zrobić bez marmolady?
OdpowiedzUsuńtak
Usuńja dodałam zamiast marmolady dżem i 1 lyżeczkę sody bo wtedy wyrośnie .Polecam
OdpowiedzUsuń