środa, 15 maja 2013

Ćwiartki z kurczaka posypane miętą

Do przepisu można wykorzystać dowolną część z kurczaka i posypać miętą. Proste, ale za to smakuje rewelacyjnie. Soczyste mięso z nutą mięty, polecam.

 Składniki:

- 3 ćwiartki z kurczaka,
- kilka listków świeżej mięty,
- papryka słodka czerwona,
- sól, pieprz do smaku,
- 1 łyżka oleju.



Ćwiartki z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso doprawić solą i pieprzem, słodką czerwoną papryką i wlać łyzkę oleju, wszystko dokładnie wymieszać w misce. Ułozyć w naczyniu żaroodpornym. Listki mięty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Mięso posypać miętą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 50-60min. 














Smacznego, Kasia ; )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz :)