czwartek, 14 marca 2013

Roladki schabowe z serem

Proste danie obiadowe, do schabowych dodałam tylko ser, a już smakują inaczej.



Składniki:

- 3 kotlety schabowe (przykładowa ilość),
- 3 plasterki sera żółtego,
- bułka tarta, jajko,
- warzywa (marchewka, fasola szparagowa),
- sól, pieprz do smaku,
- olej do smażenia.

Kotlety umyć, można delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Na każdego kotleta ułożyć plaster sera i zwinąć. Maczać w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Warzywa gotować w osolonej wodzie przez ok. 8 min.

Smacznego, Kasia ; )

8 komentarzy:

  1. Bardzo ładnie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ser jest dobry do wszystkiego. Sam smażony też jest świetny.
      Faktycznie, ładnie się prezentują, ale... za dużo zielska, za mało sera na tych zdjęciach.
      Więcej sera! Więcej sera!
      (tłum skanduje)

      Usuń
    2. Eee... edytować komentarzy nie można.

      Usuń
    3. Przecież nie musisz dawać tego "zielska".
      Możesz je zrobić po swojemu :)

      Usuń
  3. ja tam uwielbiam zielsko! a ser to ma dużo kalorii o ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robię bardzo podobne, tylko bez panierki :) Pyszne są :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo dobry przepis udały mi się za pierwszym Dziękuję i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)