wtorek, 12 lutego 2013

Muffiny z nutellą

Bardzo czekoladowe muffiny z nutellą. Szybkie w wykonaniu i doskonałe na każdą okazję.

Składniki (12 babeczek):

- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1-2 łyżki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 125g miękkiego masła
- 12 łyżek nutelli 


Suche składniki (mąka, cukier, proszek, kakao) wsypać do miski i mieszać. W osobnej wymieszać mleko, jajko masło (tzw. mokre składniki), potem dodać je do suchych, miksować do uzyskania gładkiej masy. Nakładać do 1/2 wysokości foremek, dodać łyżkę nutelli i przykryć ciastem do 3/4 wysokości foremki. Tak przygotwane muffinki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C na 20-25 min. Babeczki są pyszne na gorąco, kiedy nutella rozpływa się w ustach.  

 




Smacznego, Kasia : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz :)