czwartek, 18 kwietnia 2013

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

 Pyszne połącznie kotletów z kurczaka z pieczarkami i cebulą, zapieczone z serem. Jeśli lubicie eksperymentować z kotletami, to danie jest idealne dla was. 

- 500g piersi z kurczaka,
- 350g pieczarek,
- 150g sera,
- 1 cebula,
- papirus (pomysł na),
- 1 łyżka masła.


Piersi z kurczaka umyć i pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w paski. Podsmażyć  na maśle, dodać pieczarki i smażyć do momentu aż pieczarki będą gotowe. Kotlety poukładać w naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.


Smacznego, Kasia : )

4 komentarze:

  1. Oj tak, coś dla pieczarkożerców! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2013.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam. Jadłam, coś podobnego, kocham!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgadzam się bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń
  4. My uwielbiamy takie, mąż wcina kotlety we wszystkich kombinacjach

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)