Szybkie, smaczne i soczyste danie dla 4 osób.
Składniki:
- 4 płaty piersi z kurczaka,
- ziemniaki,
- warzywa lub inna surówka.
Przygotowanie: Obierz, umyj i pokrój ziemniaki. Gotuj ok. 30min, a w tym czasie przygotowuj pierś wg następującego przepisu:
-
Na początek rozgrzej patelnię, najlepiej teflonową. Nie dodawaj tłuszczu – nie będzie Ci potrzebny.
-
Lekko rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm.
-
Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
-
Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej patelni.
Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej)
5 minut z każdej strony
(PAPIRUS doskonale sprawdza się na wszystkich typach kuchenek: zarówno gazowych, elektrycznych jak i indukcyjnych).
-
Przełóż całość na talerz, pergamin wyrzuć.
Dodaj pierś do ugotowanych ziemników i podawaj z surówką, ja akurat podałam z warzywami.
Smacznego, Kasia ; )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz :)