Składniki:
- 500g piersi kurczaka,- 2 duże jajka,
- 4-5 łyżek wiórków kokosowych,
- 4 łyżki bułki tartej,
- olej do smażenia,
- sól, pieprz do smaku,
+ patyczki do szaszłyków
Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Nastepnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bulkę tartą, wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki mięsa nabić na patyczki do szaszłyków, następnie panierowć w jajku i w wiórkach z bułką tartą. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć szaszłyki z patelni, można odłozyć papierowy ręcznik, by dsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego, Kasia ; )
Fajne połączenie z kokosem, myślę, że by mi zasmakowało ;)
OdpowiedzUsuńJeśeli lubisz kokos, to na pewno :))
Usuńdo tej pory zawsze robiłam kurczaka w cieście kokosowym. ta kokosowa panierka też mi się podoba:) kurczak z kokosem świetnie się komponuje - ja polecam podać je z sosem słodko-pikantnym chili:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, że kurczak z kokosem, to idealne połączenie :)
UsuńBędę musiała spróbować tego sosu :)
Pyszne, uwielbiam takie ciekawe panierki do mięsa ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńByły bardzo dobre :)Pozdrawiam :)
Usuńkokosowe smaki to zdecydowanie moje klimaty! świetne szaszłyki :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się i polecam przygotować :)
Usuńz kokosem > pychaaaa!
OdpowiedzUsuńJa też lubię :D
UsuńBardzo mi się spodobała taka wersja kurczaka, niebawem wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńProszę później napisać jak smakowało ;) Pozdrawiam ;)
UsuńBardzo oryginalne połączenie smaków. Aż jestem ciekawa jak smakuje :)
OdpowiedzUsuń