niedziela, 4 sierpnia 2013

Kotlety z indyka zapiekane z ananasem i serem

 Szybki i smaczny obiad, tym razem kotlet z indyka na słodko, zapieczony z ananasem i serem.

Skłdniki:

- 4 kotlety z indyka
- 4 krążki ananasa,
- 4 plastry żółtego sera lub starty ser (ok. 100g),
- bułka tarta do panierki,
- mąka do obtczenia,
- 1 jajko,
- sól, pieprz do smaku,
- olej do smażenia.


Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym położyć krążek ananasa i przykryć startym żółtym serem (lub plastrem sera). Zapiekać w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści. 
Smacznego, Kasia ; )

3 komentarze:

  1. bardzo lubię takie połączenia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często jem taki obiadek, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie kotleciki z ananasem i serem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)