Składniki:
- marchew (500g lub więcej),- 2-3 ziemniaki,
- 1l rosołu,
- warzywa z rosołu(pietruszka, mały por),
- ugotowane mięso z kurczaka (z rosołu),
- sól, pieprz do smaku,
- pietruszka do przystrojenia,
- grzanki (opcjonalnie).
Wyjąć mięso z rosołu i obrać z kości. Marchew i ziemniaki, obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do rosołu , ugotować warzywa do miękkości. Wrzucić obrane mięsko do zupy i zmiksować blenderem na krem. Podawać z grzankami, udekorować wg uznania.
Smacznego, Kasia ; )
piękne kolory :) super apetycznie!!! <3
OdpowiedzUsuńjuż niedługo mnie czeka takie gotowanie dla Malucha, zachowuję zatem przepis w pamięci:)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo;)
UsuńWygląda przepysznie, ciekawi mnie jej smak :) chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuń